Συμβουλές σωστής συντήρησης του οχήματός σας

* Συντήρηση συστήματος A/C


ΠΡΟΣΟΧΗ! Πρώτη μέριμνα μας είναι η σωστή συντήρηση του air condition του οχήματός μας το οποίο φυσικά μας επιτρέπει πιο άνετες και ξεκούραστες μετακινήσεις και αποδράσεις. H σωστή και τακτική συντήρησή του επίσης προλαμβάνει συνήθως μεγαλύτερες και δαπανηρές βλάβες όπως της εβαπορέτας, του ψυγείου a/c ή του κομπρέσσορα. 
Η γνώση είναι δύναμη!!! 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ A/C
1) Ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου και το πόση ζέστη ή κρύο κάνει, ενεργοποιούμε το a/c του αυτοκινήτου μας για λίγα λεπτά στους 20-22 βαθμούς Κελσίου, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Έτσι βοηθάμε στην διατήρηση της καλής λίπανσης των κυκλωμάτων και των μηχανικών μερών του συστήματος.

2) Πάντα πριν ενεργοποιήσουμε το a/c αφήνουμε ένα χρονικό περιθώριο από την εκκίνηση της μηχανής του αυτοκινήτου και ανοίγουμε τα παράθυρα για να φύγουν οι αναθυμιάσεις βενζολίου που συσσωρεύονται στην καμπίνα. Ως εκ τούτου, όταν κάθεστε στο αυτοκίνητό σας, ακόμα και αν δεν παρατηρήσετε κάποια μυρωδιά "καμένου πλαστικού, ανοίξτε τα παράθυρα για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ενεργοποιήστε το A/C. Και όταν βάζετε μπροστά το αυτοκίνητο, αφήστε τα παράθυρα ανοιχτά για λίγα λεπτά ακόμα

2) Ελέγχουμε τακτικά σε εξειδικευμένο τεχνικό την πληρότητα και κατάσταση του φρέον του κυκλώματος.
3) Κάνουμε ένα πλήρες service του συστήματος a/c μία φορά το χρόνο τουλάχιστον.
4) Διατηρούμε όσο το δυνατόν γίνεται πιο καθαρό το εσωτερικό της καμπινας του αυτοκινήτου, διότι η εβαπορέτα συσσωρεύει σκόνες, φύλλα και βρωμιές εύκολα, εφόσον δουλειά της είναι να απομακρύνει τον ζεστό αέρα της καμπίνας στον περιβάλλοντα χώρο.
5) Καθαρίζουμε συχνά με αέρα το ψυγείο του a/c για την απομάκρυνση απο φύλλα σκόνες και γενικά ξένα σώματα που δυσχεραίνουν τη λειτουργία του
6) Μην καπνίζετε εντός της καμπίνας, περαν της υγείας σας επιβαρύνετε και τον χρόνο ζωής της εβαπορέτας
7) Επιδιορθώστε οποιαδήποτε βλάβη ΑΜΕΣΑ για να αποφύγετε ολική αχρήστευση του κυκλώματος.
8) Και από τα πιο βασικά.....

 ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΥΧΝΑ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΜΠΙΝΑΣ. Φιλτράρει τον αέρα που αναπνέουμε είτε λειτουργεί το a/c είτε το καλοριφέρ είτε απλά κινείται το όχημα χωρίς κάτι από τα 2.... Μην αναπνέετε από κάτι σαν την εικόνα.... 90/100 φίλτρα που αλλάζουμε είναι σε αυτή την κατάσταση!!!  


Εδώ ξεκινά το κείμενό σας. Κάντε κλικ και αρχίστε να πληκτρολογείτε. Λεγενδως σωνσεπθαμ ναμ ναθυμ αλιενυμ ανσιλλαε ιν συμ φιδιτ κυαερενδυμ εαμ.

Εδώ ξεκινά το κείμενό σας. Κάντε κλικ και αρχίστε να πληκτρολογείτε. Ετ ιυφαρεθ ρεσυσαβο ραθιονιβυς θε παυλω λεγενδως σωνσεπθαμ ναμ ναθυμ αλιενυμ ανσιλλαε ιν συμ φιδιτ κυαερενδυμ εαμ συ φελ αν εραντ σανστυς ιυδισαβιτ εσε.

Σανστυς ιυδισαβιτ εσε νοφυμ μολεστιε υθ μελ ιδ κυο θεμπορ περσιπιθυρ κυο νεμωρε δεσερυισε ιδ ιδ φις αεκυε σριβενθυρ αλτερα δεθραξιθ προδεσεθ μεα ει ευ μελ δεσωρε μαιορυμ σαλε περτινασια αν φις νο δυις σονγυε ρεφορμιδανς σιθ ευ.